Belangrijkste redenen om in de horeca te werken met een digitale menukaart of qr-menu

digitale menukaart of qr-menu

Als horecaondernemer ga je mee met de laatste trends. In de eerste plaats omdat je jouw gasten van de beste service wilt voorzien, maar ook voor het generen van meer omzet. Een slim bestelsysteem voor de horeca mag daarbij niet ontbreken. Als eigenaar van een hotel, restaurant of café kun je dat eenvoudig realiseren.

De 5 beste voordelen van een menukaart met qr-code

Jezelf onderscheiden van de concurrentie én de omzet verhogen, doe je door gebruik te maken van een menukaart via een qr-code. Daarmee voorzie je jouw gasten van een unieke ervaring en kan het personeel efficiënter bedienen. Daarnaast biedt het integreren van een qr-menu binnen een restaurant nog meer voordelen. Dit zijn de meest belangrijke redenen waarom je zou moeten kiezen voor een slim bestelsysteem binnen de horeca.

1. Direct bestellen zonder wachten

Gebruik maken van een digitale menukaart binnen de horeca, verkort de wachttijd van gasten. Door het scannen van de qr-code, hebben gasten direct toegang tot de menukaart. Via het qr-menu in een restaurant kan er direct en op elk gewenst tijdstip worden besteld. Dit heeft natuurlijk ook voordelen voor het bedienend personeel.

2. Digitale menukaart verminderd foute bestellingen

Ook menselijke fouten in de bestelling worden gereduceerd door gebruik te maken van een slim bestelsysteem binnen de horeca. De bestelling van de gasten hoeft namelijk niet te worden opgenomen en gedicteerd. Foute bestellingen en voedselverspilling worden tot een minimum beperkt. Deze menselijke fouten ontstaan in veel gevallen ook door een taalbarrière. Omdat een qr-menu beschikbaar is in meerdere talen, behoren deze fouten tot het verleden.

3. Menukaart via een qr-code is op elk moment aanpasbaar

Een digitale menukaart is op elk gewenst moment aan te passen. Bijvoorbeeld omdat de kleuren van het bedrijf of het bedrijfslogo veranderen. Dat geldt uiteraard ook voor het menu zelf. Waar een fysieke menukaart elk seizoen opnieuw moet worden gedrukt, is dat met een qr-menu niet nodig. Deze kan op elk moment van de dag worden bijgewerkt.

Bijvoorbeeld qua kleur en menu, maar ook als het gaat om prijswijzigingen of dagmenu’s. Een qr-menu binnen een restaurant werkt dus ook kostenbesparend. Daarnaast zorgen deze digitale menukaarten voor meer klantbetrokkenheid. Mede omdat de menukaart uit te breiden is met afbeeldingen en videomateriaal.

4. Hygiënisch werken met een menukaart via qr-code

Horeca en hygiëne zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En zeker in deze tijd is het creëren van een hygiënische omgeving binnen een bar, restaurant of café van groot belang. Het is dan ook niet voor niets dat qr-menukaarten steeds meer aan populariteit toenemen. Niet zo verwonderlijk, want een fysieke menukaart kan maar liefst 180.000 bacteriën per m2 cm bevatten.

5. Geschikt voor bestellen, afhalen en bezorgen

Met een digitale menukaart geef je jouw gasten en klanten veel mogelijkheden. Na het scannen van de qr-code, krijgen ze direct toegang tot de digitale menukaart. Uiteraard op elk mobiel apparaat zoals bijvoorbeeld een smartphone of een tablet. Een menukaart via een qr-code kan gebruikt worden binnen een restaurant, café of hotel, maar ook voor het afhalen en bezorgen. Klanten kunnen eenvoudig online bestellen en betalen via creditcard, iDEAL of PayPal. Daarnaast biedt dit qr-bestelsysteem een duidelijk overzicht van de omzetcijfers.

Waarom kiezen voor het platform van Magic QR?

Denk je na over het implementeren van een digitale menukaart omdat je als horecaondernemer wilt profiteren van de bovenstaande voordelen? Dan kies je natuurlijk wel voor een betrouwbaar platform. Magic QR is hét platform voor horeca ondernemers. Wij begrijpen als geen ander dat niets doen geen optie is. Zeker niet in deze tijd.

Door te kiezen voor een menukaart via een qr-code, profiteer je van nog meer voordelen. Je ontvangt realtime bestellingen en betalingen. Bijvoorbeeld via iDEAL of creditcard. Gasten kunnen zich tevens eenvoudig online registreren. Het bijhouden van een registratie op papier is dus niet meer nodig. De qr-code is tevens eenvoudig te delen.

Bijvoorbeeld online via jouw website of social media kanalen, maar ook offline. Het qr-menu kun je namelijk ook gebruiken bij het laten drukken van flyers. De digitale menukaart met qr-code is daardoor ook een belangrijk onderdeel van jouw online én offline marketing strategie. Daarmee werk je toe aan een verbetering van de omzet, zonder extra kosten.

In slechts enkele stappen een digitale menukaart met qr-code

Denk je na over het gebruiken van een qr-menu binnen jouw restaurant of horeca gelegenheid? Bij Magic QR doe je dat snel en eenvoudig. Na het aanmaken van een account vul je zelf de contactgegevens aan. Natuurlijk kun je ook direct een bedrijfslogo uploaden. Daarna ga je aan de slag met het ontwerpen van jouw digitale menukaart.

Daarbij heb je de keuze uit diverse opties en aantrekkelijke lay-outs. Ben je tevreden met het resultaat? Dan kun je na één klik op de knop direct beschikken over jouw unieke qr-menu. Deze kun je vervolgens direct implementeren in jouw website of delen via social media. Op welke manier ga jij de omzet van jouw horeca onderneming verhogen?